Markun teos “Kaikki on hyvin juuri nyt – sata paradoksia onnellisuudesta” on julkaistu

Markun uusin monografia, Minerva Kustannuksen julkaisema “Kaikki on hyvin juuri nyt. 100 paradoksia onnesta” on löytynyt jo hetken aikaa kirjakaupoista:

100 paradoksia onnesta

Unelma onnellisesta elämästä on askarruttanut ihmisiä antiikista lähtien. Nykyaikana siitä on tullut länsimaisessa kulttuurissa suorastaan keskeinen tavoite. Onnen tavoittelu näyttää kuitenkin usein kääntyvän itseään vastaan. Onni onkin käsitteenä määritelmiä pakeneva ja syvimmältä olemukseltaan paradoksaalinen. “Onnellisuusprofessori” Markku Ojanen on koonnut tähän teokseen 100 paradoksia onnesta. Niissä hän pohtii onnen olemusta niin psykologian, filosofian, historian kuin tarinoiden ja sananlaskujenkin kautta.

Näiden elämän paradoksien pohtiminen on ollut tavattoman jännittävää ja haastavaa. En osaa vielä tänäkään päivänä sanoa, onko ihminen monimutkainen vai yksinkertainen. Ehkä hän on kumpaakin. ja jos psykologia on luonteeltaan paradoksaalista, sitä on myös ihminen ja elämä itse.

Markku Ojanen on Lempäälässä asuva psykologian emeritusprofessori. Hänet tunnetaan erityisesti hyvinvointia ja onnellisuutta käsittelevistä teoksistaan, mm. Hyvinvoinnin käsikirja sekä Murra onnellisuuden esteet ja Tunne vai järki Polkuja viisaisiin valintoihin. Ojanen on myös kysytty luennoitsija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *