Psykologian emeritusprofessori, luennoitsija-kirjailija Markku Ojanen toivottaa teidät lämpimästi tervetulleeksi kotisivuilleen!

Luennot

Luennot

Ajankohtainen lista vuoden 2019- luentoaiheista seikkaperäisine kuvauksineen löytyy täältä. Tämä sivu toimii arkistona.

Luennot vuonna 2016

Vuonna 2016 luennoin eniten onnellisuudesta, työhyvinvoinnista, mielenterveydestä, liikunnasta, yhteisöllisyydestä ja uskontoon liittyvistä aiheista. Uusina otsakkeina olivat mm. ”Psykologia ja usko” ja ”Yhteisöllisyyden siunaus ja kirous”.

Hyvin suosittuja aiheita olivat ”yhteinen onni – paras onni” ja ”voiko työssäkin olla onnellinen”. Kalenterissa on jo vuodelle 2017 merkintöjä näistä samoista aiheista. Uutena aiheena on valehtelu. Minulla on tähän aiheeseen liittyen tekeillä kirja ”Vaihtoehtoisia faktoja”, jonka kustantaa Minerva kustannus.

Luennot vuodelta 2015

Vuoden 2015 aikana minulla oli 55 luentoa, esitelmää, puhetta sekä radio- ja televisioesiintymistä. Aiheina olivat mm.

Sähköpostia Markulle voitte lähettää alta löytyvällä lomakkeella. Nimi ja sähköpostiosoite ovat pakollisia.

Nimesi (pakollinen)

Sähköpostiosoitteesi (pakollinen)

Kenelle viesti lähetetään?

Viestin otsikko

Viesti


Luentojen otsikoita vuosilta 2003-2007.

Alla olevassa luettelossa olen luetellut noin neljän vuoden aikana pitämieni luentojen otsakkeita. Onnellisuudesta olen pitänyt karkean arvion mukaan vajaan kymmenen vuoden aikana noin 60-80 luentoa. Vielä 1990-luvun alussa pidin paljon luentoja skitsofreniasta ja kuntoutuksesta, mutta tästä teemasta ei enää ole kysyntää. Yliopistolla olen lähes 40-vuotisen työurani aikana luennoinut eniten psyykkisistä häiriöistä, persoonallisuuden psykologiasta, psykologian teorioista ja lähestymistavoista sekä psykometriikasta.

Olen alleviivannut ne aiheet, joista erityisen mielelläni pidän luentoja.

Haluatko Markun luennoimaan? Ota yhteyttä!

Nimesi (pakollinen)

Sähköpostiosoitteesi (pakollinen)

Kenelle viesti lähetetään?

Viestin otsikko

Viesti

Markku Ojanen | Psykologian emeritusprofessori, "onnellisuusprofessori", luennoitsija ja kirjailija Markku Ojanen toivottaa teidät tervetulleeksi kotisivuilleen!