Psykologian emeritusprofessori, luennoitsija-kirjailija Markku Ojanen toivottaa teidät lämpimästi tervetulleeksi kotisivuilleen!

Lyhyesti

Lyhyesti

Väitellyt 1975, toiminut apulaisprofessorina ja professorina Tampereen yliopiston psykologian laitoksella vuodesta 1975 alkaen. Toimi vuosina 2002 – 2007  psykologian laitoksen johtajana.  Siirtyi eläkkeelle vuonna 2008.

Keskeisimmät tutkimusalueet ovat olleet mielenterveys, terveyspsykologia, erityisesti liikunta ja hyvinvointi sekä positiivinen psykologia ja onnellisuus.

On mukana Sopimusvuori ry:n, Avain-säätiön ja Tampereen kaupunkilähetyksen toiminnassa hallituksen jäsenenä. Toimii Tampereen alueen ihmistieteiden eettisen toimikunnan puheenjohtajana. Useita julkaisuja ulkomaisissa ja kotimaisissa tiedelehdissä.

Kirjoittanut 23 yllämainittuja aiheita käsittelevää kirjaa yksin tai yhdessä muiden tekijöiden kanssa. Näistä mainittakoon seuraavat:

Osallistunut useisiin hoidon ja kuntoutuksen kehittämishankkeisiin, joista merkittävin oli Skitsofrenian hoidon ja kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämisohjelma vuosina 1984-92. Ojanen vastasi tässä projektissa kuntoutuksen kehittämisestä. Sopimusvuori ry:n toiminnassa hän on ollut mukana 41 vuotta. Viime vuosina Ojanen on panostanut vapaaehtoistyöhön Tampereen kaupunkilähetyksessä, jossa hän toimii mm. hallituksen työvaliokunnassa sekä hallituksessa. Hän on lisäksi osallistunut Kaupunkilähetyksen kehittämis- ja tutkimushankkeisiin. Ojanen pitää vuosittain lukuisia luentoja mm. onnellisuudesta, vapaaehtoistyöstä, liikunnasta, uskonnon psykologiasta, masennuksesta ja elämän mielekkyydestä.

Lehti- tai nettiartikkelitarkoituksiin sopivia valokuvia löydät täältä.

Yksi vastaus to “Lyhyesti”

 • Dr. Metz, Aino-Marjatta sanoo:

  Hyvä herra professori Ojanen,

  löysin nettisivunne lokakuisen esitelmäilmoituksen kautta. Olen iloinen, että psykologian professori on monien muiden aiheiden ohella myös uskon asioiden puolesta puhuja. Toivon, että voin tavata Teidät jonkun esitelmätilaisuutenne yhteydessä, kun olen seuraavan kerran Suomessa ja Tampereen seuduilla.

  Monin terveisin, Aino-Marjatta Metz
  ________________________________________
  Dipl.-Ing. Dr. A-M. Metz
  Master of Organizational Psychology
  Zertif. Coach für Systemisch-Interaktives Coaching

Markku Ojanen | Psykologian emeritusprofessori, "onnellisuusprofessori", luennoitsija ja kirjailija Markku Ojanen toivottaa teidät tervetulleeksi kotisivuilleen!