Psykologian emeritusprofessori, luennoitsija-kirjailija Markku Ojanen toivottaa teidät lämpimästi tervetulleeksi kotisivuilleen!

Hyväuskoisuus

Yle Uutiset: Hyväuskoisuus on hyve

Yle Uutiset julkaisi 22.1.2015 seuraavanlaisen artikkelin: Hyväuskoisuus on hyve – ”Meidän on syytä pitää siitä kiinni” Emeritusprofessori Markku Ojanen pitää taipumusta tulla höynäytetyksi hyveenä, vaikka joskus siitä joutuu vähän maksamaankin. Yle Tampereen Liisa Leinosen kirjoittama uutisjuttu löytyy täältä.  

>>

, , , , ,

Hyväuskoisuuden motiivit ovat erilaisia

Professori Osmo Apunen vertaa talvisotaa edeltänyttä, suomalaisessa politiikassa esiintynyttä hyväuskoisuutta amerikkalaisten poliitikkojen ajatukseen siitä, että demokratiaa voidaan viedä länsimaiden ulkopuolelle, kunhan vain diktaattorit ensin kukistetaan. On kuitenkin eri asia uskoa, että rajan takaa ei hyökätä pieneen, rauhalliseen Suomeen kuin siihen, että jokin valtio voidaan väkivalloin saattaa toivottuun tilaan. Pitääkö politiikassa aina varustautua pahimpaan vaihtoehtoon? Edellämainittu […]

>>

,

Markku Ojanen | Psykologian emeritusprofessori, "onnellisuusprofessori", luennoitsija ja kirjailija Markku Ojanen toivottaa teidät tervetulleeksi kotisivuilleen!