Miksi-kirjani tuli painosta

Ensimmäinen Miksi-kirja on nyt tullut painosta. Siinä on alaotsikkona ”Onnellisuusprofessori pohtii suuria kysymyksiä”. Nuo suuret kysymykset liittyvät yhteiskuntaan, kulttuuriin ja politiikkaan.  Kun haen noihin suuriin kysymyksiin vastauksia, turvaudun psykologiseen ja sosiologiseen tutkimukseen. Suuri osa noista miksi-kysymyksistä on hyvin ajankohtaisia, sillä viimeistelin kirjan keväällä. Kirjan kannen hahmotelman laati Martti Ojanen, jonka luonnoksen pohjalta graafikko laati nykyisen asun. Kirjassa on myös Martti Ojasen kommentteja ajankohtaisiin kysymyksiin. 

Kaikkiaan kirjassa on 99 kysymystä vastauksineen. Tässä muutama esimerkki kirjan kysymyksistä:

  • Miksi minuudesta tuli ongelma?
  • Miksi arvostamme yksityisyyttä?
  • Miksi suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa?
  • Miksi onnellisissa maissa tehdään paljon itsemurhia?
  • Miksi rikkaat haluavat lisää rahaa?
  • Miksi valehtelevat poliitikot säilyttävät kannatuksensa?
  • Miksi Yhdysvaltain pahiten koronasta kärsineet piirikunnat kannattivat Donald Trumpia?

En lainkaan kuvittele, että pystyisin antamaan näihin kysymyksiin lopullisia vastauksia. Lukijalla on täysi oikeus arvioida kriittisesti laatimiani vastauksia ja pohtia omia vastauksiaan. Silloin kirja on ollut aidosti hyödyllinen, sillä demokratia elää ja voi hyvin, jos näitä ja monia muita kirjan kysymyksiä pohditaan ja niistä keskustellaan.


Teoksen Miksi? – Onnellisuusprofessori pohtii suuria kysymyksiä, Osa 1, voi tilata mm. kustantaja Basam Booksilta, mutta myös seuraavista kirjakaupoista: Adlibris, Booky ja Suomalainen.

Muista myös Markun edellinen kysymyskirja Basam Booksilla – Kysymyksiä onnellisuudesta (2019).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *