Markku Portaan Nahkurinverstaalla 23.7.2022

Markku osallistuu Portaan Nahkurinverstaan Taidekesä-tapahtumaan 23.7.2022 klo 16. Keskustelussa käsitellään teemoja “Mikä tekee ihmisen onnelliseksi?” ja “Voiko globaalien kriisien keskellä olla onnellinen?”.

Portaan kesäasukas, tutkija, kirjailija Minna Maijala keskustelee psykologi Pirkko Lahden ja psykologian emeritusprofessori, tietokirjailija Markku Ojasen kanssa elämisen taidosta: Mikä tekee ihmisen onnelliseksi? Voiko globaalien kriisien keskellä olla onnellinen? Mistä koostuu hyvä elämä?

Lisätietoa löytyy Nahkurinverstaan Taidekesä-sivuilta.

Tiedekirjaraati tieteiden yössä 14.01.2021 20:15

Tieteiden yön viihdyttävässä Tiedekirjaraadissa ruoditaan viittä ajankohtaista tietoteosta. Tiedekirjaraati järjestetään torstaina 14.1.2021 klo 20.15–21.00 Tiedekulmassa, josta se striimataan suoraan verkkoon.

Raadissa ovat tiedekasvatuksen professori Maija Aksela, Heurekan teematuottaja ja kirjailija Paula Havaste, psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen ja tiedetoimittaja Mikko Pelttari. Raatia johtaa Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan dekaani Pirjo Hiidenmaa. Kirjat arvioidaan asteikolla 1–5.

Tallenne tilaisuudesta on katsottavissa kaksi viikkoa tilaisuuden jälkeen.

Tiedekirjaraatia voi seurata osoitteessa https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/webcast?playerId=38521893&eventId=72426978

TerveysSummit-haastattelu

Markku osallistui edelliseen TerveysSummitiin, johon nauhoitettiin haastattelu “Suomalaiset maailman onnellisin kansa: Mitä onnellisuus on ja voiko sitä mitata?“.

Markun haastattelun ilmainen katsomisaika on valitettavasti jo ohi, mutta sen voi kuitenkin vielä katsoa TerveysSummitin VIP-passilla.

Lisätietoja TerveysSummitin tarjoaman VIP-passin sisällöstä löytyy täältä. Toukokuussa 2021 järjestettävän seuraavan tapahtuman ohjelma on varsinaisena tapahtuma-aikana ilmainen, kun teet itsellesi tunnukset.

Tiedekirjaraati Tieteiden yössä 16.1.2020

Aika: 16.1.2020 – 17:00-18:00
Paikka: SKS, juhlasali, Hallituskatu 1, Helsinki

Tieteiden yön viihdyttävä Tiedekirjaraati ruotii viittä ajankohtaista tietoteosta. Raadissa ovat tutkimusjohtaja ja kemian professori Maija Aksela, Heurekan teematuottaja ja kirjailija Paula Havaste, psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen ja ilmasto- ja ympäristökysymyksiin erikoistunut tiedetoimittaja Mikko Pelttari. Raatia johtaa humanistisen tiedekunnan dekaani Pirjo Hiidenmaa.

Lisätietoa: https://www.finlit.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/tiedekirjaraati-tieteiden-yossa

Markun kirjamessujen esiintymiset Lonna-salissa

Kirjamessujen kartta

Helsingin Kirjamessuille tulijat löytävät toivottavasti kaikki tiensä Lonna-saliin (201) seuraavasta linkistä löytyvän kartan avulla (nuoli osoittaa saliin):

https://kirjamessut.messukeskus.com/kartta/

Markku esiintyy molempien uusien kirjojensa merkeissä Lonna-salissa torstaina 24.10.2019, ensin iltapäivällä 15:30-16:00 (aiheena Kysymyksiä onnellisuudesta) ja illalla 18:30-19:00 (aiheena Voiko persoonallisuus muuttua?).

Markku Helsingin mielenterveysmessuilla Wanhassa Satamassa 23.11.

Markku pitää avoimen yleisöluennon Helsingin mielenterveysmessuilla 23.11. 12:15 Wanhan Sataman A-salissa:

12:15-13 A-sali Pienet teot ovat helpoin tie onneen

Onnellisuus on tärkeä asia, sillä onhan onnellisena hyvä elää. Mutta voiko onnellisuutta edistää vai tuleeko se omia aikojaan?
Lisätietoja messuista löytyy näiltä nettisivuilta. Messut järjestetään ajalla 22.-23.11.