Markku Akuutti-ohjelmassa 6.11.2022

Myös Markkua haastatellaan Ylen Akuutti-ohjelman jaksossa “Onko onnellisuuden tavoittelussa mitään järkeä?“.

Sarjayrittäjä Tomi Kaukinen etsi onnea menestyksestä liian lujaa. Nykyään hän tietää, miltä tuntuu aloittaa alusta ja rakentaa oma elämä täysin nollasta. Sensei Mitra Virtaperko ajattelee, että onnellisuus avautuu, jos ei usko omia ajatuksiaan. FT Pekka Sauri seuraa rakkauden tienviittoja onneen. Toimittaja Kaisa Alenius.

Jakson voi katsoa Yle Areenasta.

Markku Yle Radio 1:llä 2.12.

Markkua haastatellaan Yle Radio 1:llä 2.12.2021 kello 15:02 Kulttuuriykkönen-ohjelmassa otsikolla “Mitä on onnellisuus? – Onnellisuustutkija Markku Ojanen vastaa“.

Kulttuuriykkösessä pohditaan tänään onnea. Vieraana on psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen, jonka uusi kirja on nimeltään “Miksi? Onnellisuusprofessori pohtii suuria kysymyksiä“.

Ojanen kysyy kirjassaan 99 kysymystä, joihin hän etsii vastausta niin tieteestä kuin omista kokemuksistaankin. Miksi minuudesta tuli ongelma? Miksi salaliittoteoriat ovat suosittuja? Miksi rikkaat haluavat lisää rahaa?

Valtaosa pohdinnoista linkittyy ihmisen haluun elää onnellista elämää. Miksi se on niin vaikeaa?

Ohjelman juontaa Tuula Viitaniemi.

Ohjelman voi kuunnella Yle Areenasta.

Yle Radio 1: Kuinka älykästä on väheksyä self help -oppaita – ja kuinka fiksua on turvautua niihin?

Markku on Yle Radio 1:n “Niinhän sitä voisi luulla” -ohjelmasarjassa vieraana tiistaina 3.11.2020 klo 10.00.

Self-helpistä ovat keskustelemassa sosiologian professori Suvi Salmenniemi ja psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen. Toimittajana on Jonni Roos.

Itseapukirjallisuus on ollut suosittua koko 2010-luvun. Meillä kaikilla on siitä mielipiteemme. Osa ihmisistä seuraaitseapukirjallisuuden trendejä hanakasti ja on aina uusimman itseapuaallon harjalla. Osa taas arvelee, että kyseessä on huuhaa ja rahanhukka. Mitä itseapuoppaista pitäisi ajatella?

Jakson voi kuunnella tiistaina osoitteesta https://areena.yle.fi/audio/1-50634346

Markku Sari Valton ohjelmassa Yle Radio 1:llä ti 10.9.2019

Markun aiemmin yhdessä Antti Kylläisen kanssa Yle Radio 1:llä nauhoittama, aina yhtä ajankohtaista valehtelua käsittelevä Sari Valton juontama ohjelma on nyt kuunneltavissa. Ohjelman julkaisua myöhästytettiin muutamalla viikolla. “Valheen anatomia” -niminen ohjelma lähetettiin tiistaina 10.9.2019 klo 10-11, ja sen voi kuunnella Ylen nettisivuilla tästä osoitteesta. Linkki osoittaa nyt oikeaan osoitteeseen.